Friday, November 2, 2012

Topman Ford Europe krijgt promotie

Het verslag van het solidariteitscomité voor Ford Genk is nog maar net geschreven en de verontwaardiging mag al beginnen:

Topman Ford Europe krijgt promotie


(artikel en video van deredactie.be)

Stephen Odell, de topman van Ford Europe, krijgt een aanzienlijke promotie. Hij wordt executive vicepresident bij de Amerikaanse autobouwer en krijgt naast Europa ook het Midden-Oosten en Afrika onder zijn hoede. Odell was de man achter de beslissing om Ford Genk te sluiten.

De Brit Odell ging 32 jaar geleden als stagiair aan de slag bij Ford en werkte zich geleidelijk op. Hij wordt binnen het bedrijf geroemd voor de manier waarop hij de verkoop van dochterbedrijf Volvo afhandelde en zijn hulp bij het wegsaneren van het Mazda Motor, onderdeel van Mazda Japan.

Als CEO van Ford Europe is hij verantwoordelijk voor de herstructurering die drie Europese fabrieken de das omdeed, Genk in ons land en de afdelingen in het Britse Southampton en Dagenham. 6.000 Ford-werknemers staan daardoor op straat, samen met enkele duizenden mensen bij de toeleveranciers van de autobouwer.

Ford doet het erg slecht in Europa, het bedrijf kampt er net als zijn concurrenten met een overproductie. Maar ondanks het verlies in Europa boekte de autobouwer het afgelopen kwartaal wereldwijd 1,6 miljard dollar winst. Dat cijfer is grotendeels te danken aan de forse winst in Noord-Amerika, waar de verkoop met 12 procent steeg - een van de beste resultaten sinds 2000.

--- Artikel en video van deredactie.be, vrijdag 2 november 2012, 07:15 ---

"Promotie op een kerkhof van ontslagen. Dit kan niet"

De vakbonden van Ford Genk reageren bijzonder misnoegd op het nieuws dat Ford Europa-baas Stephen Odell promotie krijgt. Vakbondsman Rhonny Champagne vindt het "cynisch" en een "klap in het gezicht van de duizenden mensen die hun job verliezen".

Mario Versavel (ACLVB) vindt het "schandalig, dat iemand die zo'n zware drama's aanricht nog promotie kan maken. Dat hij eerst eens het lef heeft om aan de mensen uit te leggen waarop de beslissing gebaseerd is."

--- Artikel en video van deredactie.be, vrijdag 2 november 2012, 13:44 ---Meer:

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...