Friday, November 2, 2012

11 november: Mars voor de Toekomst


Wij zijn allen Ford

Voor Leuven en omstreken: vertrek met het solidariteitscomité om 10u45 aan het station in Leuven.
Meer info: 0494 78 63 45


Meer info:
Op 31 oktober werd er in Leuven opgeroepen tot de vorming van een solidariteitscomité voor de sociale wantoestand binnen Ford Genk. De volgende dag werd in spoed een vergadering georganiseerd voor de geïnteresseerden (verslag). Wij hopen op een massale steunbetuiging voor de mensen die nu zomaar op straat worden gezet.

Meer:

2 comments:

 1. Wat bij Ford Genk gebeurt is erg, op de meest koude manier werden de werknemers ingelicht dat ze op straat worden gezet, zonder dat de Europese directie zelfs aanwezig was. Dit was terecht groot (droef) nieuws. De grote fabrieken trekken echter alle aandacht naar zich toe, maar vergeet niet dat er vele kleine ondernemingen zijn die een reorganisatie hebben meegemaakt of meemaken en waarvan de optelsom groter is dan Ford Genk. Die afgedankte werknemers krijgen ten eerste geen aandacht, véél lagere ontslagvergoedingen, geen banken die eens gaan kijken hoe de hypotheeklening kan herzien worden, geen vakbonden die al hun diensten kunnen inzetten om de onderhandelingen te ondersteunen, en geen politici die willen scoren en iets proberen te regelen.

  Vooral de politieke reacties storen me in dit dossier, een beetje bizar dat ze nu mee willen betogen terwijl ze al meer dan een decennia lang de kans hadden een ander beleid te voeren maar dat nog steeds niet doen. Politici hebben verzaakt aan hun plicht en hebben andere kanalen - die ze vooraf niet gebruikt hebben - om hun stem te laten horen en vooral zij hadden en hebben de touwtjes in handen maar dit is het resultaat dat ze ook mee hebben gecreëerd hoor. Hoe we onze economie anders gaan inrichten, hoe de werkloosheid moet aangepakt worden, hoe er waardige jobs worden bijgemaakt en vooral blijven bestaan, het blijft al lang stil op de politieke banken terwijl ze dit al jaren hadden moeten realiseren i.s.m. de sociale partners én op Europees niveau.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Beste Franky, je hebt volledig gelijk en dank voor deze reactie! Het is me inderdaad niet ontgaan dat er veel meer problemen zijn dan enkel Ford, maar ik zie deze brutale sluiting als een symbooldossier. We mogen daardoor inderdaad de rest niet uit het oog verliezen en daar moeten we inderdaad voor waakzaam blijven!

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...