Saturday, November 3, 2012

Solidariteitscomité: perstekst

Leuven heeft een solidariteitscomité voor Ford Genk.

Leuvenaars die de arbeiders van Ford Genk willen steunen, maar niet weten hoe, hebben nu een uitvalsbasis. Vorige week kwamen enkele Leuvenaars met het idée om de krachten te bundelen en een solidariteitsactie te starten.

We willen de arbeiders en vakbonden steunen in de komende maanden van moeilijke onderhandelingen en afwachten. Want ook hier in het Leuvense zijn er de laatste tijd ontslagen geweest en zitten er mensen in hetzelfde schuitje.

We kwamen al een eerste maal samen en besloten om ons als groep te verplaatsen naar de optocht van 11/11 te Genk. Hiervoor verzamelen we op zondag 11/11 om 10u45 aan het station te Leuven. We nemen de trein naar Genk, waar de optocht op wandelafstand van het station start.

Verder zullen we een raamaffiche verspreiden met de tekst ‘Wij zijn allemaal Ford - Niet de loonkost is het probleem, maar de winsthonger'. Op de affiches staat ook een oproep voor de bijeenkomst van 11/11.

Deze affiches zullen we nu woensdag 7/11 vanaf 17u. verspreiden aan het station te Leuven. De pers is welkom om 17u30 om kennis te maken met het comité.

Buiten de affiches hopen we natuurlijk om veel volk naar de optocht mee te kunnen nemen.

Ook na de optocht van 11/11 plannen we nog verdere samenkomsten. De eerste is op vrijdag 16/11. Uiteraard is iedereen welkom. De bijeenkomsten verlopen in een ongedwongen sfeer, maar uiteraard is het de bedoeling om concrete zaken uit te werken.


Meer:

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...