Saturday, November 3, 2012

Interview met vakbondsman Gaby Colebunders (De Standaard)

Vorig weekend stond er een interview met vakbondsman Gaby Colebunders (ACV) in de Standaard: "Misschien moeten we het hele land platleggen".

"[Voor de] mensen wordt het moeilijk. Waar moeten zij straks werk vinden? In de boetieks in de shoppingcentra? Bij Ikea? Vergeet niet dat die boetieks en die Ikea voor een groot stuk draaien op de mensen van Ford. Als die straks ontslagen worden, hebben ze geen centen meer om kleren en meubels te kopen. Dit wordt voor iedereen een ramp. Ook voor de middenstand. Je hoeft geen econoom te zijn om dat te snappen."
"‘De media hebben daar de voorbije jaren een grote rol in gespeeld, vind ik. Vakbonden worden al jaren bijna uitsluitend in een negatief daglicht gesteld. Neem nu die treinstakingen: sorry hoor, maar mogen de mensen van de NMBS niet opkomen voor hun rechten omdat mijnheer X en mevrouw Y dan eens één dag niet op tijd op hun werk geraken? Welk drukkingsmiddel hebben die mensen anders? Ik vind eerlijk gezegd dat we het stakingsmiddel beter en vaker zouden moeten benutten."

Meer:

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...