Sunday, November 4, 2012

Berichten over Ford Genk

Medeblogger Franky Aelbrecht omschrijft het als volgt:
"Duurzaamheid, groene economie, wellicht woorden die in de jaarrekening en strategie van Ford wel terug te vinden zullen zijn, maar loze woorden want het sociale aspect telt voor niets mee en ontbreekt in de woordenboek van Ford."

-- Hoe Ford het neoliberalisme nogmaals onderstreept met de promotie van de koude banensnijder Stephen T. Odell (Franky Aelbrecht, 4 november 2012)


Een vrouw uit Banneux in de provincie Luik schenkt de 4.000 euro die ze won met een Ford-wedstrijd aan de werknemers van Ford Genk:
"De vrouw had het geld gewonnen voor de organisatie van een groot feest voor haar en haar buren, maar de aankondiging van de sluiting van de fabriek in Genk deed haar van mening veranderen: "Ik gaf er de voorkeur aan om het feest af te zeggen. Ik zou niet kunnen feesten en lachen terwijl 10.000 mensen hun job zijn kwijtgespeeld", zegt ze."

-- "4.000 euro Ford-wedstrijd voor werknemers Genk" (deredactie.be, 3 november 2012)Heel wat muziekgroepen hebben zich geëngageerd om de komende dagen gratis op te treden aan de poorten van Ford Genk. Op vraag van de vakbonden treden ze gratis op om de arbeiders aan de ingang een hart onder de riem te steken. Spijtig genoeg is dit niet naar de zin van de Sabam-inspecteurs:

"Inspecteurs van Sabam dreigen een gepeperde factuur te sturen aan de vakbonden van Ford Genk als de optredens die aan de poort zijn gepland, zouden plaatsvinden. Uit voorzorg werden de concerten daarom voorlopig geannuleerd."

-- Voorlopig geen optredens bij Ford Genk (deredactie.be, 4 november 2012)

Bericht blijkt rechtgezet te zijn. Bevestiging: De Morgen, 5 november: Sabam reageert na ophef over Ford Genk-actie.

En:
Sabam wil een eventuele vergoeding die betaald zou moeten worden voor optredens aan de poort van Ford Genk terugbetalen aan de organisatoren als steunbetuiging. Het gaat echter niet om een bedrag van 15.000 euro, zoals eerder gemeld, maar om een bedrag van 175 euro.

-- Sabam: "Vergoeding zelf als steun overmaken" (deredactie.be, 5 november 2012)


Meer:

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...