Wednesday, May 1, 2013

Gmail automatisch berichten door laten sturen naar een ander adres

Stap-voor-stap uitleg in begrijpbaar Nederlands voor het instellen van je Gmail-account zodat deze je berichten automatisch doorstuurt naar een ander emailadres. Alle op- of aanmerkingen zijn welkom en kunnen onderaan als reactie geplaatst worden! Ik zal trachten uw vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.


In de vorige stap-voor-stap uitleg bekeken we in 6 stappen hoe je een Gmail-account aanmaakt. In deze blogpost bekijken we hoe we de berichten die aankomen in een Gmail-account kunnen laten doorsturen naar een ander adres.

Stap 1:

Log in op je Gmail-account door te surfen naar http://www.gmail.com , en je gegevens in te vullen zoals volgt beschreven:

Als "Username" (of "Gebruikersnaam" in het Nederlands), type je in wat je in de vorige blogpost had opgegeven als je nieuwe mailadres (Stap 2, veldje 2). Als "Password" (of "Wachtwoord"), type je in wat je in de vorige blogpost had opgegeven als wachtwoord (Stap 2, veldje 3 en 4).

Klik hierna op "Sign in" (of "Inloggen"), de knop die in het rood omcirkeld is.

Stap 2:

Als je niet ingelogd raakt, dan heb je waarschijnlijk een typefoutje gemaakt. Vergeet niet dat het wachtwoord is hoofdlettergevoelig is!

Indien alles goed is gegaan, dan ben je nu ingelogd en zie je de inhoud van "Postvak IN" voor je:


Rechtsboven in het scherm zie je een klein "radartje", hierboven in het blauw omcirkeld. Klik hier op.

Stap 3:

Een klein menuutje opent zich:

In dit menu kan je voor "Settings" (in het Nederlands: "Instellingen") kiezen, zoals hierboven in het blauw omcirkeld. Klik hier op.

Stap 4:

Nu krijg je het scherm met alle Instellingen te zien:

Vanaf dit scherm kan je allerlei instellingen behandelen, we gaan ze hier niet allemaal overlopen en zullen ons beperken tot het laten doorsturen van emails naar een ander adres. Klik daarvoor op "Forwarding" (in het Nederlands: "Doorsturen") zoals hierboven in het rood is omcirkeld.
Extra informatie: hierboven kan je ook de taal van je Gmail-account instellen, dit doe je door op het pijltje te klikken dat hierboven in het roze is omcirkeld. Daarna moet je wel nog de aanpassingen opslaan vooraleer ze van kracht worden, dit doe je door naar beneden te scrollen en op de knop "Save changes" te klikken, zoals hieronder in het blauw omcirkeld:


Door hier op te klikken kom je wel weer terug naar het "Postvak IN"-scherm en zal je opnieuw Stap 2, 3 en 4 moeten doorlopen om weer op het Instellingen-scherm te komen vooraleer verder te gaan met deze stap-voor-stap uitleg.
Stap 5:

Het scherm verandert nu naar de instellingen voor Doorsturen:

Hier klik je op de knop "Add a forward address" (of "Een doorstuuradres toevoegen" in het Nederlands) zoals hierboven in het rood omcirkeld.

Stap 6:

Een nieuw venstertje opent zich:

Vul hier het adres in naar waar je de berichten wilt laten doorsturen (in dit voorbeeld omcirkeld in het blauw: "jorisdewelder@thuis.be") en druk dan op de knop "Next" zoals hierboven in het rood omcirkeld.

Het venster toont dan het emailadres opnieuw en vraagt om het adres nog eens na te lezen en te bevestigen of dit het juiste adres is:

Als het adres correct is, klik dan op "Proceed" zoals hierboven in het rood omcirkeld. Anders druk je op "Cancel" en begin je opnieuw.

Stap 7:

Gmail stuurt nu een email naar het adres dat je hebt opgegeven:


Je kan dit vergelijken als het sms'je dat Gmail stuurde in de vorige blogpost om je telefoonnummer te verifiëren (Stap 4). Druk op "Ok" om dit venster te sluiten.We moeten nu dus het andere mailadres gaan controleren om te zien of we een mail van Gmail hebben ontvangen waarmee we kunnen aantonen dat we wel degelijk dat adres beheren.

Stap 8:

Log in op je andere mailadres zoals je altijd hebt gedaan en zoek naar een mail die als titel iets heeft in de aard van:
(#2939108) Gmail Forwarding Confirmation - Receive Mail from blablabla@gmail.com
Open deze mail, deze ziet er ongeveer als volgt uit:

Zoek de link die er ongeveer uitziet als hierboven in het rood omcirkeld, dit is de verificatie code. Klik op deze link en dan zal het volgende scherm getoond worden als alles goed is verlopen:
Stap 9:

We zijn er bijna! Nu moeten we even terug naar ons nieuwe Gmail-adres, log in zoals hierboven beschreven in Stap 1. En ga terug naar het "Doorsturen-scherm" van de Instellingen zoals beschreven in Stap 2, 3, 4 en 5.

Je zal zien dat het scherm er nu lichtjes anders uitziet. Het doorstuuradres, in ons voorbeeld "jorisdewelder@thuis.be", staat daar ingevuld en geeft extra keuzemogelijkheden:

Klik op "Een kopie van een inkomend bericht doorsturen" (zoals hierboven in het blauw omcirkeld) om het doorsturen te activeren, en als laatste actie moeten we dan nog enkel deze aanpassing bevestigen door te klikken op de knop "Wijzigingen opslaan" zoals hierboven in het rood omcirkeld.

Klaar!

Ziezo, vanaf nu worden de inkomende berichten van je Gmail-adres doorgestuurd naar het adres dat je hebt opgegeven. Geef hieronder gerust je reacties op deze korte handleiding, laat even weten of alles vlot is verlopen of dat er misschien onduidelijkheden zijn in deze uitleg. Op die manier kunnen we het gebruik stap voor stap toegankelijker maken!

Moest je lid zijn van LUS (LETS-Leuven) en je vond deze informatie zinvol, dan mag je qua appreciatie altijd een IKU'tje overboeken!


Meer uitleg:

In de vorige stap-voor-stap legden we uit hoe je een nieuwe Gmail-account kunt aanmaken. Indien er nog stap-voor-stap mini-handleidingen nuttig zouden zijn, laat gerust iets weten!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...