Tuesday, May 14, 2013

Eetbare graffitiVandaag hebben de Jong Socialisten plantjes losgelaten in het centrum van Leuven, dit om aandacht te vragen voor meer (eetbaar) groen in de stad. Vooral veel jonge radijsplantjes, courgettes, tomaat en braamstruiken werden aan voorbijgangers aangereikt en op openbare plaatsen gezet. Hierbij wordt iedereen uitgenodigd om plantjes mee naar huis te nemen en ze te laten groeien zodat men van de oogst kan genieten.


Deze actie kaderde in hun denktank Duurzame Economie waar ik zelf ook in actief ben. Naar de aanloop van deze avond had ik kisten vol plantjes opgekweekt. Om het idee nog milieuvriendelijker te maken, is er geen extra plastiek aan te pas gekomen, maar zijn alle plantjes verpot geweest naar spullen die ik in onze PMD-zak vond: lege pakken melk, conserveblikken, opengesneden plastieke flessen, ... met een simpele schaar kan je bijna alles omtoveren tot een bloempot.


Zelf vond ik het een zeer aangenaam opzet, ik hoop dat we een paar mensen hebben gemotiveerd om ook zelf te experimenteren met groenteplantjes op de eigen vensterbank of in de keuken. Ik heb alleszins nog een paar radijs- en courgetteplantjes op overschot voor eigen gebruik :-)
Deze actie in de lokale pers:Meer:

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...