Tuesday, February 5, 2013

NRA belooft verzet tegen strengere wapenwet

De Amerikaanse vicepresident Joe Biden, die zich in opdracht van president Barack Obama buigt over maatregelen om de vrije verkoop van wapens aan banden te leggen, heeft met de machtige wapenlobby NRA overlegd over zijn voorstellen. De NRA is ontgoocheld en belooft verzet als de voorstellen in het Congres besproken worden. (bron: deredactie.be, vrijdag 11 januari 2013)New York heeft de strengste wapenwet in de VS


Na de Senaat heeft nu ook het Huis van Afgevaardigden van de Amerikaanse staat New York het licht op groen gezet voor een aanzienlijk strengere wapenwet. New York heeft voortaan de strengste wapenwet in de VS.

De New Yorkse media hebben de nieuwe wet enthousiast onthaald en noemen het "een stap naar de top van de natie". Nog volgens de media komen er nu barsten in de macht van de wapenlobby en zullen andere staten het voorbeeld van New York volgen. (bron: deredactie.be, dinsdag 15 januari 2013)

Zie ook: videoverslag


Doden en gewonden bij nieuwe schietpartijen


Net op de dag dat president Obama zijn plannen voor een strengere wapenwet wilt voorstellen, zijn er nieuwe incidenten in de Verenigde Staten.

Op de parkeerplaats van een school in Hazard, in de staat Kentucky, opende een man het vuur met een semi-automatisch wapen. Hij doodde twee mensen, een vijftiger en een vrouw van 20, en verwondde een tienermeisje ernstig. De 21-jarige schutter gaf zich daarna over.

Daarnaast was er ook een schietpartij op een school in St. Louis, in de staat Missouri. Een 21-jarige schoot daar met een pistool op een medewerker van de school. Daarna richtte hij het wapen op zichzelf. Zowel de schoolmedewerker als de schutter overleefden het incident en werden naar het ziekenhuis gebracht.  (bron: deredactie.be, woensdag 16 januari 2013)

Bij een schietpartij in Phoenix, de grootste stad in de Amerikaanse staat Arizona, zijn een dode en vier gewonden gevallen. De schutter opende het vuur in een kantoorgebouw. (bron: deredactie.be, donderdag 31 januari 2013)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...