Wednesday, November 21, 2012

Dexia: derde keer, goede keer?

Foto van Belga

Begin deze maand pompten België en Frankrijk samen 5,5 miljard euro in Dexia, dit is al de derde keer dat er geïnvesteerd wordt in deze bank. Iets waar ik nog altijd niet bij kan: het merendeel (53%) van dit bedrag moest gedragen worden door de Belgische schouders, zijn wij opeens een sterkere economie dan Frankrijk geworden?

Meer:
Dexia Holding is opnieuw gered door de Belgische en de Franse regering. Aan de verdeelsleutels tussen Brussel en Parijs is deze keer wel iets veranderd. Heeft België deze keer beter onderhandeld, of toch niet?
In 2008, toen de crisis ten volle was losgebarsten, werd Dexia voor de eerste keer gered. Toen werd tussen België en Frankrijk een verdeelsleutel van 50-50 afgesproken voor het kapitaal.
-- artikel van deredactie.be "België voor derde keer 'gerold' door Frankrijk, of niet?", 8 november 2012

Minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) maakt zich sterk dat de Dexia-deal met Frankrijk een "evenwichtig akkoord" is. "Dit is goed voor het vertrouwen in ons land."

"Zeg nooit nooit, we kunnen het niet met perfecte zekerheid zeggen, maar het is nu echt wel de bedoeling dat dit de laatste keer was."
-- artikel van deredactie.be "Vanackere: 'Bedoeling dat dit de laatste redding was'", 8 november 2012

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...